SOĞAN KEBABI
Parça olarak alınımış olan koyun veya kuzu eti mümkünse zırh ile çekilir ve kıyma haline getirilir.Zırhla çekmeye imkan yoksa kasaptan yağlı kıyma et alınabilir.Kıyma ete tuz serpilerek iyice karıştırılır. Kıyma et önceden tuzlanarak yarım veya bir gün buzdolabında dinlendirilirse daha iyi olur.
Cevizden biraz büyük soğanlar seçilir.Her şişte 4 soğan, 3 parça et veya 5 soğan, 4 parça et olacak şekilde şişlere saplanır.
Şişler saplandıktan sonra mangalda yakılan kömür ateşi üzerine konur.Dört tarafı güzelce pişirilir. Pişirme sırasında soğanların en üst katları siyahlaşır. Pişen şişler ateşten alınır ve şişten çekilerek kebaplar bir tepsiye dizilir.Sonra açık ekmek (lavaş) ile servis yapılır.Yanında pişmiş biber, kuru soğan ve talebe göre ayran veya su servis edilir.
Nar ekşisi ile birlikte yenmesi lezzetine lezzet katacaktır.
www.culcuoglurestaurant.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder